Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, October 23, 2015

Nasihat Kesihatan Ketika Jerebu



Dalam sibuk kita beraktiviti dengan keluarga jangan lupa keadaan sekarang musim JEREBU yang on dan off... semuanya ikut angin, kejap jerebu ke utara kejap ke selatan. so, kita kena biasakan diri dengan keadaan ni nak bising pun bukan kita dapat apa2 faedah ye tak? at the end kita yang kena bertanggungjawab terhadap kesihatan kita... kita fokus kat solution jela nak cari sapa salah sampai bila tak selesai... hehehehe

NASIHAT KESIHATAN KETIKA JEREBU

1. GOLONGAN ORANG YANG BERISIKO TINGGI SEMASA JEREBU
Keadaan jerebu yang berterusan akan mendatangkan kesan buruk kepada semua orang terutama yang berisiko tinggi seperti kanak-kanak, orang tua, wanita mengandung , pesakit jantung dan respiratori juga mereka yang sensitive kepada habuk, orang yang merokok termasuk mereka yang sentiasa bekerja di luar pejabat atau rumah

2. NASIHAT KESIHATAN SECARA UMUM UNTUK MENCEGAH PENYAKIT AKIBAT JEREBU
i. Orang ramai dinasihatkan supaya sejauh mana yang boleh berada di dalam bangunan.

ii. Kurangkan aktiviti lasak di luar rumah.

iii. Orang ramai dinasihatkan supaya kerap membasuh muka dan bahagian-bahagian yang terdedah kepada jerebu.

iv. Orang ramai dinasihatkan supaya minum banyak air.

v. Mereka yang menggunakan kenderaan yang berhawa dingin hendaklah menghidupkan alat penghawa dingin (mod : kitaran dalam) dan menutup semua tingkap.

vi. Penutup hidung dan mulut hendaklah digunakan oleh mereka yang melakukan aktiviti di luar terutamanya mereka yang berisiko tinggi.

vii. Mereka yang mengalami penyakit-penyakit seperti batuk, selsema, asma, sakit mata, jangkitan paru-paru yang kronik hendaklah datang ke klinik dengan seberapa segera jikalau keadaan penyakit bertambah teruk.

viii. Perokok dinasihatkan supaya berhenti merokok.

ix. Sentiasa mendapatkan maklumat terkini daripada media massa dan mengikut nasihat daripada pihak berkuasa.



Tuesday, October 13, 2015

Sports Tent dan Doll House

stock dalam tangan.... sedikit khemah sports tent untuk diniagakan murah2 jer sila hubungi kami dengan kadar segera sekiranya berminat....

doll house juga untuk diniagakan nak kasi habis sebelum kita restock dan kepada semua sekiranya berminat dengan khemah jenis yang lain sila hubungi kami untuk pengesahan dan urusan lanjut...



Monday, October 20, 2014

Masa Tempahan dan Penghantaran

Selamat pagi buat semua,

Untuk pengetahuan semua :
Tempahan ( confirm order ) hari isnin ke hari rabu penghantaran akan dibuat pada hari khamis ke Jumaat. 

Tempahan ( confirm order ) hari khamis ke ahad penghantaran akan dibuat hari isnin ke rabu.

Notes : confirm order bermaksud selepas payment release atau pun ada bukti pembayaran melalui online banking dan sebagainya.

Wednesday, October 15, 2014

New Payment Method @ tent4kids.blogspot.com

Good afternoon to all!



This is to informed that yang pihak kami telah pun meletakkan new option untuk payment method iaitu PAYPAL untuk kemudahan semua customer kami kerana dewasa ini terlalu banyak scammer yang cuba untuk menipu dan sebagainya.


we are choosing PAYPAL because this is the safest way to buy online.
Thanks in advance.




Tuesday, October 14, 2014

Pengumuman | 15, 10, 2014

Morning to all! 

Untuk pengetahuan semua, harga khemah yang terpapar di pages kami ini akan di update kerana ada khemah yang turun harga dan ada juga yang naik harga.. so segala confirmation harga hendaklah dibuat terlebih dahulu..

Tidak kira sama ada melalui PM ( private message ), SMS, Email, Whatsapp, dan sebagainya.

Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pelanggan kami..


ADMIN | Mohamad Zamri

Wednesday, February 5, 2014

Latest update - 6, February, 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pelanggan kami..

Untuk pengetahuan semua kami masih lagi boleh dihubungi melalui sms, call, whatsapp, email dan lain lain. Pada masa sekarang kami lebihkan kepada khemah jenis kanak kanak. Tetapi pada masa yang sama jualan khemah camping masih lagi berjalan seperti biasa. So kepada semua sila hubungi kami melalui Facebook Pages : tent4kids dan juga kaedah seperti yang dinyatakan diatas.

Terima kasih kerana berurusan dengan kami, jika baik beritahu kawan jika tidak sila beritahu kami untuk penambah baikan.

Admin : Mohamad Zamri


Posted via Blogaway

Saturday, October 5, 2013

Update Terbaru | 5, Oktober, 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua sahabat, jualan untuk semua jenis khemah camping sudah bermula so kepada sesiapa yang sudah lama menyimpan hajat untuk membeli sudah boleh mula untuk membuat tempahan dengan kami.. dapatkan confirmation dari pihak ami untuk semua jenis khemah yang ingin di beli..

terima kasih - ADMIN--------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk semua jenis khemah camping, stok sentiasa ada kecuali dinyatakan oleh kami so jangan risau. Pembelian dengan jumlah yang banyak memerlukan pengesahan daripada kami untuk tempahan di kilang. 

Terdapat juga barangan lain selain daripada khemah camping dan khemah kanak kanak, antaranya ialah Sleeping Bag, Life Jacket, Car Canopy, Teclon Umbrella, Director Chair, 3 Leg Chair, Camping Bed, Toilet Tent. Untuk pengetahuan semua toilet tent menjadi barangan hangat untuk penjaja yang meniaga di uptown, downtown, pasar malam, dan di event seperti jom heboh dan sebagainya. Mudah untuk salin pakaian dengan harga yang sangat berpatutan.

So kepada semua, Anda juga boleh membeli secara pukal untuk maklumat lanjut sila hubungi saya... Terima Kasih kepada semua pengunjung blog kami..

------------------------------------------------------------------------------------------------

Cash On Delivery ( COD ) hanya berdekatan dengan Petaling Jaya atau pun atas budi bicara hehehe, dan tiada kos untuk COD ianya Percuma!!
Kos penghantaran di caj mengikut berat oleh Pos Malaysia di tanggung oleh pembeli, penghantaran hanya di buat pada masa bekerja ( isnin - jumaat, 9 - 5 ).
Pembayaran boleh dibuat Maybank2u, Affin Bank, Al - Rajhi, Cimb clicks, online transfer dan juga cash deposit pada 4 akaun bank ini.


Sekiranya masih terdapat keraguan jangan malu jangan segan untuk bertanya kepada saya melalui email :

mohdzamri_alias@yahoo.com | +6013 - 6296649
Noridayu.abubakar@gmail.com | +6013 - 6296323

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Wednesday, October 3, 2012

Planetarium Tent - tent for kids



Planetarium Tent
Material:
Dimensions: 55" H x 48" Dia.
Fabric: 100% Non- woven
Padding: 100% hollow fill fiber
Top: 100% mesh material
Star: Photo luminescent plastic
Frame: Patented fiberglass poles with protective plastic coating


Price :Rm 230 /each





Mushroom House - tent for kids





Mushroom House

Material:

Dimensions: 155cm H x 153Dia. cm
Fabric: 100% Non- woven
Padding: 100% hollow fill fiber
Window: 100% mesh material
Frame: Patented fiberglass poles with protective plastic coating

Price :RM228 /each.


Learning Cottage - tent for kids







Learning Cottage
Material:

Size: 38" L x 30" H x 44" W
Body: 100% spun-bonded
Roof: 100% spun-bonded (indoor use)
Padding: 100% polyester hollow-fill fiber
Frame: Patented fiberglass poles with protective plastic coating
Meet voluntary industry standard CPAI-84

Price :RM168 /each.

Going Bananas Monkey - tent for kids







Going Bananas Monkey


Material:
Size: 38" L x 30" W x 44" H
Body: 100% non-woven material (indoor use)
Roof: 100% non-woven material (indoor use)

Padding: 100% hollow-fill fiber
Frame: Patented fiberglass poles with protective plastic coating
Meet voluntary industry standard CPAI-84

Price: RM 160





Garden House - tent for kids




Garden House


Material:
Size: 38" L x 30" H x 44" W
Body: 100% spun-bonded
Roof: 100% spun-bonded (indoor use)

Padding: 100% polyester hollow-fill fiber
Frame: Patented fiberglass poles with protective plastic coating
Meet voluntary industry standard CPAI-84
Price: RM115





Doll House - Tent for kids

Doll house
Material:
Size: 45" L x 38" H x 45" W
Fabric: 100% non-woven
Padding: 100% polyester hollow-fill fiber
Window: 100% mesh material
Frame: Patented fiberglass poles with protective plastic coating

Price :RM178 /each.
 
 
 
 

Thursday, April 5, 2012

Meran Silver Dome Tent

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua!

Lagi jenis khemah terbaru daripada kami untuk 4 orang, 6 orang dan juga 6 orang khas buat sahabat yang meminati aktiviti luar.. so cuba yang ini pasti berbeza dengan khemah yang lain.. ada bumbung di entrance door hehehe..




Product Name: Meran Silver Dome Tent -
4, 6, and 8 person


Material:
Tent/ Fly: 100% Polyester, Water Proof, silver coating
Floor: 100% Polyethylene
Frame: Durable Fiber Glass Pole

Size: 210 x 210 x 140cm, 260 x 235 x 180cm,305 x 245 x 190cm

Weight : 3.9kg, 4.9kg, and 6.8kg
(Available color only as picture color)
Harga : Rm185.00, Rm220.00, Rm298.00


Monday, March 26, 2012

Family Tunnel - 7 - 8 person

Khemah terbaru dari kedai kami.. dapatkan segera jadilah orang pertama memilikinya! semoga aktiviti bersama keluarga menjadi aktiviti yang paling sihat .. amin!

sesuai untuk aktiviti di tepi pantai BBQ bersama keluarga, bermalam di hutan ( jungle tracking ), dan juga aktiviti memancing sekadar cadangan.


Product Name: Family Tunnel - 7 - 8 person ( 2 Doors )

Material:
Tent/ Fly: 100% Polyester, Water Proof, silver coating
Floor: 100% Polyethylene
Frame: Durable Fiber Glass Pole
Size: 425 x 280 x 180cm
Weight : 8.8kg

(Available color only as picture color)
Harga : Rm398.00



Sunday, March 25, 2012

Sleeping Bag Kanak - Kanak

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pengunjung blog kami setelah sekian lama tiada update terbaru, kali ini kami tampilkan produk terbaru dan juga beberapa barangan berkaitan dengan harga yang berpatutan

Berikut adalah Sleeping bag kanak2 terbaru daripada kami :


Rocket

Rad Reptile


Beautiful Butterfly


Dinosour


Transport

30" x 57" ( ukuran )
RM 50 sahaja

5 jenis design terbaru.. untuk sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi kami di talian berikut :

SMS : 013 629 6649 ( Mohamad Zamri ), 013 629 6323 ( Noridayu )
EMAIL : mohdzamri.alias@gmail.com | mohdzamri_alias@yahoo.com
EMAIL : noridayu.abubakar@gmail.com

Terima kasih buat semua pengunjung,
Mohamad Zamri



Sunday, December 26, 2010

Home Tent



Product Name: Home Tent ( with centre pole ) - 6person
Material:
Tent/ Fly: 100% Polyester, Water Proof
Floor: 100% Polyethylene
Frame: Durable Fiber Glass Pole
Size: 213 x 300 x 170cm
Weight : 7.8kg

Harga : Rm305.00

1) Sangat sesuai untuk perkhemahan keluarga dan rakan-rakan.
2) Boleh berdiri dan senang untuk menukar pakaian serta solat.

Sunday, December 5, 2010

Dome Type - 8P

MATERIAL:
FLY-SILVER / POLYESTER
TENT-POLYESTER
FLOOR-POLYETHYLENE
FRAME-FIBER GLASS POLE
SIZE: 240X300X180CM

RETAILS PRICE: RM284.00

Sunday, April 4, 2010

Alaska 4 men Tent



KHEMAH 4 ORANG
DOUBLE LAYER
ADA 2 PINTU (DEPAN / BELAKANG)

SAIZ: 207X207X140CM


HARGA RM198.00

Friday, April 2, 2010

Life Jacket


External Layer: PU Nylon Oxford
Internal Foam: PE Foam


Pelbagai Saiz


Teclon Umbrella



Teclon Umbrella 7 kaki


ROOFING 100% WATER PROOF & UV RESISTANT.
FRAME DURABLE GALVANIZED STEEL POLE / PATENTED G3 FIBER GLASS POLE.

COLOUR: BLUE

RM89.00



Teclon Umbrella 8 kaki



ROOFING 100% WATER PROOF & UV RESISTANT.
FRAME DURABLE GALVANIZED STEEL POLE / PATENTED G3 FIBER GLASS POLE

COLOUR: GREEN

RM115.00



Monodome Tent



SIZE 205X150X105CM
UNTUK 2/3 ORANG.
WATER PROOF, 2 LAYER.

Price: RM86.00


10x8 Tent - 6 person


Material:
Tent / Fly : 100% Polyester ,Water Proof
Floor : 100% Polyethylene
Frame : Durable Fiber Glass Pole
Size : 300 x 240 x 175 CM

Weight:5.26 KG

LUAS DAN SELESA.
BOLEH BERDIRI, SENANG UTK SOLAT DAN TUKAR PAKAIAN.

RM250.00



Beach Tent Without Door



SAIZ: 260 X 115 X 120CM

SESUAI UTK MEMANCING ATAU BERKELAH DI TEPI PANTAI.

BOLEH GUNA INDOOR DAN OUTDOOR.

Price: RM32.00


Car Canopy



Size: 10' x 15' x 9'4"
100% polyethylene fabric.
Water proof and UV resistent.

Weight: 31kgs.

Colour: Orange / Purple

Price: RM350.00


A-shape Tent - 6 person



2LAYER
HIGH QUALITY MATERIAL
SIZE : 213X305X168CM

MATERIAL:
170T NYLON SILVER
70D NYLON TAFFETA PU COATING
FLOOR - POLYETHLENE
FRAME - STEEL POLE.

Price: 280.00